Zwem op maat diploma

Zwem op maat kiest ervoor te gaan werken met een diploma.

Na jarenlange ervaring in de branche blijkt dat kinderen niet een volledige diplomalijn volgen en kinderen niet  voldoende zwemveilig en zwemvaardig zijn.

Met het nieuwe diploma van Zwem op maat haalt uw kind een diploma waarmee hij/zij wel  aan deze voorwaarde voldoen. Een diploma op maat,  waarbij het kind met plezier goed leert zwemmen en zich goed kan redden in alle zwemgelegenheden.

Zwem op maat is blijven kijken naar verschillende mogelijkheden en hoe het nog beter en gemakkelijker kan. Een diploma dat gericht is op het kind en deze de mogelijkheid heeft om op eigen wijze en op eigen tempo alle onderdelen te behalen. Er zijn verschillende onderdelen/ vaardigheden, die verplicht zijn en daarnaast een aantal keuze onderdelen en fun elementen.

De wereld verandert en ook het zwemmen in de recreatiebaden en buitenwateren. Kinderen willen gewoon lekker kunnen spelen in het water.

Er is steeds meer vraag naar maatgerichte aanpak. Bij Zwem op maat wordt spelenderwijs lesgegeven waar er ook naar het kind gekeken en geluisterd gaat worden. Belangrijkste hierbij is natuurlijk de veiligheid en de zwemvaardigheid van het kind.

Hoe te werken naar een diploma?

De kwaliteit in de lessen wijzigt niet, wel gaat Zwem op maat nog meer nadruk leggen op individuele aanpak en dus echt zwem(les) op maat.

Elk kind kan in de les het diploma bij elkaar halen door verschillende onderdelen af te strepen en als alles is behaald, krijgen ze een uitnodiging voor een zwemfeestje en kunnen ze hun vaardigheden laten zien aan familie ( vaders, moeder, opa’s, oma’s etc) in een groot zwembad.  Door middel van een leuk circuit komen alle onderdelen aan bod en staat plezier nog steeds boven aan. Geen examenstress meer want ze hebben inmiddels al laten zien dat ze het kunnen. Het diploma feestje vindt nog steeds plaats in een regulier zwembad.

De lessen zijn  in groepjes van 2,3 of 4, en ik bied ook of individuele zwemles aan.