Watsu

Watsu is een ontspanningsmethodiek in lichaamswarm water, met name gebaseerd op de Zen Shiatsu van Masunaga. Er ontstaat een diepe ontspanning, doordat men wordt gedragen, rustig bewogen en gemasseerd in  extra warm water.

Astrid van der Vorst heeft bij Watsu© Nederland de cursus Watsu 1 en 2, Healing Dance 1 en 2 en onder Water Healing Dance gevolgd.

Ik deel de visie van Harold Dull en integreer Watsu- en Healing Dance technieken in de zwemlessen.

Dit houdt in dat bij het leren drijven je op een natuurlijke manier wordt ondersteund, waardoor je een veilig gevoel krijgt en je moeiteloos leert ontspannen.

Aansluitend aan deze oefening leert men zelfstandig drijven.

Ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking ervaren de weldaad van Watsu technieken.

Het is voor hen heerlijk zich te kunnen ontspannen in het water, waarna ze ,binnen hun mogelijkheden, de zwembewegingen gaan uitvoeren.

Het is voor iedereen een bijzondere ervaring om dit mee te maken.

Het is voelen!!!!!

Ook is het mogelijk om een individuele sessie te ontvangen.

Het is een unieke en plezierige ervaring . In 1980 ontwikkelde Harold Dull een bijzondere zwem/drijf methode gebaseerd op ontspanning.

Deze methode worden de principes en strekkingen van de Zen- shiatsu toegepast.

Afstemming en coördinatie van de bewegingen gebeuren op het ritme van de ademhaling. Water speelt hierbij een grote rol.

Het water beweegt voortdurend mee en ondersteunt het lichaam.

Door de bewegingen en strekkingen heeft het water een masserende functie/factor. Zachte, geleidelijke draaiingen en rekkingen verlichten de druk op de rug.

De rug wordt ontlast, wervelkolom en gewrichten worden soepel bewogen, en het hele lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen.

Stijve en onbuigzame gewrichten veroorzaken druk op de zenuwen en Watsu helpt de klachten als gevolg van deze druk voorkomen.

Ook andere spieren en gewrichten in het lichaam worden versoepeld.

Het is een ideale manier om te ontspannen.

Watsu heeft effect op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en mentaal.